"Неправильний хлопчик": в Німеччині виступили з новою гучною заявою щодо "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

"Неправильний хлопчик": в Німеччині виступили з новою гучною заявою щодо "Північного потоку-2"

"Неправильний хлопчик": в Німеччині виступили з новою гучною заявою щодо "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Уряд ФРН не має правових підстав для втручання в будівництво "Північного потоку-2". З даною заявою виступив міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер та закликав не заважати його будівництву, передає ONLINE.UA з посиланням на Handelsblatt.

Він також додав, що не бачить особливих проблем у будівництві цього газопроводу з Росії через Північне море.

"Північний потік-2" – неправильний хлопчик для биття", – заявив Альтмаєр.

Політик нагадав, що газопровід вже прокладений "на багато кілометрів у морі".

"Німеччина є правовою державою, в якому приватні інвестиції, як у випадку з "Північним потоком-2", здійснюються відповідно до правових критеріїв. Наприклад, для будівництва трубопроводу вже є необхідні дозволи з боку різних органів з різних країн, у тому числі з Німеччини. Крім того, будівництво вже далеко просунулося, в море прокладені кілометри труб. Федеральний уряд не втручатиметься в такий процес, оскільки для цього немає правової основи", – наголосив німецький міністр.

Також, він закликав РФ забезпечити транзит газу по території України після введення в дію газопроводу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України по "Північному потоку-2" — він заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати російському "Газпрому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?