"Ні, не ПЦУ": Філарет пояснив, як правильно називати українську церкву
Категорія
Україна
Дата публікації

"Ні, не ПЦУ": Філарет пояснив, як правильно називати українську церкву

"Ні, не ПЦУ": Філарет пояснив, як правильно називати українську церкву
Джерело:  ТСН

Патріарх Філарет заявив, що назва "Православна церква України" є неправильною, адже новостворену помісну церкву потрібно називати Українська православна церква, передає ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.

"Зараз поширюють неправильну назву "ПЦУ" − Православна церква України. Правильно – Українська православна церква. Ми ж не говоримо Православна церква Росії або Православна церква Болгарії. Це необхідно виправити", - каже він.

Патріарх також зазначив, що такий переклад є некоректним.

"Це не офіційно – це переклад, переклад неправильний. Треба говорити правильно – Українська православна церква", – додав Філарет.

Також патріарх додав, що висунув кандидатуру Епіфанія на предстоятеля ПЦУ через те, що він був найкращим кандидатом для цього.

"Я його висунув і боровся за його кандидатуру, бо з усього молодого єпископату я бачу його як найбільш гідного бути предстоятелем Української православної церкви", – підсумував Філарет.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко назвав слабкістю Москви реакцію Росії на Томос для України, підкресливши, що всі фейки і звинувачення з боку РПЦ на адресу ПЦУ є частиною війни Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?