Бацька просто не втримається: яке майбутнє Росія готує для Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Бацька просто не втримається: яке майбутнє Росія готує для Білорусі

Бацька просто не втримається: яке майбутнє Росія готує для Білорусі
Джерело:  online.ua

Екс-депутат Держдуми РФ, російський опозиційний політик Костянтин Боровий заявив, що наразі стоїть питання не про Білорусь і Росію, а про взаємини Кремля та Лукашенко. Якщо Москва увімкне механізми примусу, то "бацька" просто не втримається при владі, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Обозреватель".

Експерт зазначив, що рішення щодо майбутнього Білорусі будуть ухвалювати у Кремлі, і Лукашенко це прекрасно розуміє.

"Сучасний устрій суспільства не допускає можливості благополучного існування залежних колоній, це неефективно ні політично, ні економічно. Це означає, що є тільки одна форма існування, і зараз питання – не про Білорусь і РФ, а про Лукашенка і Кремль. Зрозуміло, що він це перетворює у загальний процес, або створює видимість проблеми незалежності Білорусі, але жодного стосунку ці дискусії до справжньої незалежності не мають. Її немає, і не буде доти, поки народ не захоче цієї незалежності", – зауважив експерт.

Політик також додав, що все це закінчиться дуже швидко та радикально. На його переконання, у якийсь момент, найімовірніше, спецслужби поставлять крапку в цій дискусії, і ця крапка може бути навіть кривавою.

"Шлях у Татарстану, нині, – тільки в Росію, шлях Чеченської Республіки – тільки в Росію, шлях Придністров'я – тільки в Росію, шлях Абхазії та Південної Осетії – тільки в Росію. Чому? Тому що це не незалежні держави – це колонії, окуповані Росією території. У них вибору немає, у цьому поялгає проблема. І в Лукашенка немає вибору. Зараз йде боротьба не за незалежність цих територій, а за умови, на яких вони є колоніями, і все", – каже експерт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко виступив із заявою про те, що Росія більше не братська держава для Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?