"Це неможливо": в "Нафтогазі" повідомили невтішну новину для українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Це неможливо": в "Нафтогазі" повідомили невтішну новину для українців

"Це неможливо": в "Нафтогазі" повідомили невтішну новину для українців
Джерело:  online.ua

Очільник НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв стверджує, що втілити в життя гучну обіцянку кандидатів в президенти щодо зниження ціни на газ просто неможливо. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA

"Будь-який кандидат в президенти, який обіцяє зниження ціни на газ, розуміє, що це закінчиться колапсом всієї фінансової системи, і тоді вже не буде стояти питання ціни на газ, тоді вже буде стояти питання курсу долара, чи буде він 40, 50 або 60 гривень", - сказав він.

За словами глави НАК, зниження ціни на газ не буде, тому що це "нереально і неправильно", а подібні обіцянки політиків - популізм.

"Я хочу зараз навести приклад: в Італії прийшла популістська партія, яка обіцяла, що ніколи не буде підтримувати банки грошима з бюджету. І через 8 хвилин після приходу до влади вони прийняли рішення, що потрібно підтримати чергові банки. Це найшвидший момент, коли, як то кажуть, "перевзулися в стрибку". І, я думаю, в разі українських популістів вони перевзуються в стрибку хвилині на першій. І не буде жодного зниження цін на газ. Тому що це прямо зараз нереально, по-перше. А по- друге, це неправильно. Ось і все", - зазначив він.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  Стокгольмський арбітраж прийняв рішення за позовами "Газпрому" і "Нафтогазу" про розірвання контракту і перегляд тарифів. Ці позови об’єднали в одну справу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?