У Росії погрожують покаранням за карту без окупованого Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії погрожують покаранням за карту без окупованого Криму

У Росії погрожують покаранням за карту без окупованого Криму
Джерело:  online.ua

У Росії планують ввести відповідальність за використання географічних карт, на яких незаконно анексований Крим не буде вказаний частиною РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Зазначається, що карти РФ без Криму будуть карати штрафами, розмір яких може становити від 500 до 1000 рублів (приблизно від 210 до 240 гривень).

"Те, що такий закон потрібен, – це абсолютно очевидно. Повинна бути передбачена відповідальність за те, якщо на картах Росії відсутнє зображення Криму в складі Росії, але для цього ми повинні проаналізувати всі ті норми, які є. Ми зараз допрацьовуємо законопроект із правовим управлінням", – заявила самопроголошена сенаторка від Криму Ольга Ковітіді.

За попередніми даними, проект закону розглянуть в найближчі три місяці.

Також вказано, що спочатку планувалося змінити закон про рекламу, щоб виключити "неправильне зазначення приналежності" Криму в товарних знаках і акціях.

Варто зазначити, що в рекламних роликах і публікаціях може використовуватися або карта Росії до приєднання до РФ Криму, на якій відсутнє зображення Криму, або карта, на якій Крим позначений як частину України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хто виступив проти України і підтримав Росію при голосуванні за нову кримську резолюцію в ГА ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?