"Україна має приготовуватися до нової атаки": в США зробили тривожний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

"Україна має приготовуватися до нової атаки": в США зробили тривожний прогноз

"Україна має приготовуватися до нової атаки": в США зробили тривожний прогноз
Джерело:  apostrophe.ua

Екс-посол США та колишній заступник генсека НАТО Александер Вершбоу заявив, що Україна є потенційною гарячою точкою в світі та має бути готовою до того, що Росія може почати нову відкриту агресію, аби захопити Азовське море або прибережні його території, передає ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".

На його думку, пряме зіткнення України та Росії можливе, але навряд чи Кремль використає таку форму агресії.

"Росіяни можуть досягти багатьох своїх цілей заплутанішими формами агресії: кібератаками, дезінформацією, розпалюванням сепаратизму, корупцією та іншими засобами створення нестабільності в Україні. Однак треба бути готовим і до нової прямої військової атаки – чи то знову в Азовському морі, чи щоб загарбати території вздовж узбережжя Азовського моря", - підкреслив експерт.

За словами Вершбоу, РФ намагатиметься будь-якими способами втрутитися в президентські та парламентські вибори в Україні.

"Щонайменше, щоб посіяти безладдя та хаос. А як максимум – привести до влади поступливіших лідерів, які можуть бути готові прийняти диктат Росії. Не думаю, що це можливо, але вони можуть вважати, що цього можна досягти. Це означає, що Україну може чекати ескалація насильства, як це було наприкінці минулого року", – підсумував він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  російська влада не чекає поліпшення відносин з Україною.  У РФ впевнені, що на Донбасі і в Криму з української сторони нібито готуються нові "провокації", в яких Київ "звинуватить" Москву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?