"Нафтогаз" назвав дві головні умови щодо транзиту газу через Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

"Нафтогаз" назвав дві головні умови щодо транзиту газу через Україну

"Нафтогаз" назвав дві головні умови щодо транзиту газу через Україну
Джерело:  Укрінформ

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що в ході тристоронніх переговорів про транзит російського газу в Європу українська сторона буде наполягати на тому, щоб відносини між Україною і Росією в цій сфері будувалися виключно на європейських правилах, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Наша позиція дуже проста - Україна залишається надійним транзитером газу, який здатний забезпечити транзит газу з території Росії до Європи через територію України в повній відповідності з європейськими правилами. У цьому наша позиція непохитна. Ми не готові йти на якісь особливі умови, які були у нас раніше з Росією, фактично кабальні для України", - зазначив Вітренко.

За його словами, для того, щоб був продовжений транзит російського газу через територію України, повинні, принаймні, статися дві події. З одного боку, повинен бути укладений контракт між Газпромом, як оператором ГТС Росії, і українським оператором ГТС, щоб зацікавлені компанії могли забронювати ці потужності, і через Україну газ йшов транзитом. З іншого боку, повинен бути контракт на бронювання цих потужностей компаніями, які будуть отримувати ці обсяги газу.

"Найкращий варіант для України, щоб європейські компанії бронювали ці потужності і купували газ на кордоні Україна-Росія. Отже, це може бути як російський газ, так і газ із Середньої Азії - Туркменістану, Узбекистану, Казахстану, або будь-який інший, який пройшов транзитом по території Росії", - сказав представник Нафтогазу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про собівартість видоботку газу в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?