Україну позбавили місць в двох комітетах ПАРЄ - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну позбавили місць в двох комітетах ПАРЄ - відома причина

Україну позбавили місць в двох комітетах ПАРЄ - відома причина

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи змінило правила формування комітетів, що призвело до позбавлення України місць в деяких з них, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Керівний орган асамблеї вирішив, що в комітетах з питань регламенту та з питань обрання суддів ЄСПЛ не може бути більше двох представників кожної з держав-членів.

"Досі в обох комітетах не було такого обмеження; їхній склад формувався за пропозиціями політичних груп. Завдяки цьому в регламентному комітеті було четверо українців - Володимир Ар'єв, Владислав Голуб, Юлія Льовочкіна і Сергій Кіраль (перший заступник голови комітету). Цей комітет має особливе значення, оскільки відповідав за розробку змін до регламенту, які повинні були зняти санкційний тиск з РФ і відкрити шлях до повернення росіян в асамблею", - сказано в повідомленні.

Як розповів глава української делегації Володимир Ар'єв, в результаті дискусії Бюро ПАРЄ "обнулило" перелік тих депутатів, країни яких перевищили нову квоту в два місця в комітеті.

"Було вирішено просто обнулити список, зараз у нас нуль місць в регламентному комітеті, і групи повинні висувати нових кандидатів", - пояснив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що народна депутатка, член української делегації у ПАРЄ  Ірина Геращенко заявила, що Росія не має шансів  цього року провести через Асемблею рішення щодо зміни санкційних правил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?