Соціологи дізналися, що найбільше хвилює українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Соціологи дізналися, що найбільше хвилює українців

Соціологи дізналися, що найбільше хвилює українців
Джерело:  Укрінформ

Експерт-соціолог, керівник сектору досліджень Центру соціального інжинірингу "РАНД" Сергій Дем’янов повідомив, що найбільш важливою проблемою в країні, яку потрібно вирішувати, українці вважають збройний конфлікт на Донбасі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Зазначається, що майже 65% опитаних назвали військовий конфлікт на сході країни і події в Азовському морі найбільш важливою проблемою в Україні.

"Наступний блок – питання соціально-економічного характеру – зарплати, пенсії, ціни та ріст цін на основні товари, тарифи, безробіття, корупція. Від 30 до 25% кожна позиція набрала", – додав Дем’янов.

Крім того, респонденти могли обирати по три проблеми. Найменш значними проблемами на думку українців є корупція в судах та соціальне розшарування. Цікаво, що за даними дослідження 62% опитаних вважають, що події в країні розвивають в неправильному напрямку, у правильному напрямку – 17,7%, важко відповісти 20,8%.

Вказано, що дослідження "Соціальні та електоральні очікування українців від виборів-2019" було проведено з 9 по 18 січня. Всього було опитано 1200 респондентів по всій Україні методом інтерв'ю. Статистична похибка вибірки становить 3,2% .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українці обрали найважливішу подію 2018 року. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?