"Є прогрес!": в ЄС повідомили хороші новини щодо блокування "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

"Є прогрес!": в ЄС повідомили хороші новини щодо блокування "Північного потоку-2"

"Є прогрес!": в ЄС повідомили хороші новини щодо блокування "Північного потоку-2"

Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчовіч заявив про прогрес у напрямку зміни законодавства, яке має ускладнити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомив після проведення тристоронніх газових переговорів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Єврокомісія залишається повністю відданою зміні газової директиви. Будучи чесним, ми дуже вражені Болгарським та Австрійським головуванням щодо цього питання. Тому що прогресу, на який ми могли надіятися у комісії, досягнуто не було", - сказав Шефчовіч.

Він також наголосив, що уже надійшли нові пропозиції від Румунії.

"Ми вивчили пропозицію і бачимо, що вона стосується невирішених питань, які піднімали країни-члени. Я вірю, що з цими пропозиціями загальний підхід можливий на початку лютого, і це відкриє двері до тріалогу ще до проведення виборів до Європарламенту у травні", - сказав віце-президент ЄК.

 За його словами, Єврокомісія прагне отримати узгоджений набір енергетичних правил ЄС, які застосовуватимуться до морських трубопроводів, як це відбувається у випадку з наземними трубопроводами.

"Зараз ми є у ситуації, коли комісія не бачить жодних перепон для імплементації таких правил ЄС", - додав Шефчовіч.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що уряд ФРН не має правових підстав для втручання в будівництво "Північного потоку-2". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?