Смертельна пожежа на суднах в районі Керченської протоки - названа ймовірна причина
Категорія
Події
Дата публікації

Смертельна пожежа на суднах в районі Керченської протоки - названа ймовірна причина

Смертельна пожежа на суднах в районі Керченської протоки - названа ймовірна причина
Джерело:  online.ua

Експерт з морського права Михайло Войтенко заявив, що причиною пожежі на двох газових танкерах, яка спалахнула 21 січня у районі Керченської протоки, могло стати порушення техніки безпеки через поганий стан суден, яким було майже по 30 років, передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новини".

За його словами, ці газовози "маскувалися" до того, як на них почалася пожежа.

"Швидше все разом – і порушення техніки безпеки, і стан суден. Обидва 1990-1992 року побудови. Думаю, і низька кваліфікація екіпажу – досвідчені, кваліфіковані моряки не працюють на подібних суднах", – сказав Войтенко.

На його думку, в обох танкерів був спільний судновласник, проте офшорні компанії зареєстровані різні, але обидві в Ангільї.

Окрім того, експерт відзначив, що танкери працювали у "сірій зоні" за нелегальними схемами.

Як повідомляв ONLINE.UA, 21 січня поблизу Керченської протоки загорілися два судна під прапором Танзанії.  На одному із них, за попередньою інформацією, стався вибух, що спровокував займання. Згодом загорівся інший корабель, розташований поруч. Обидва судна затонули. На даний момент відомо, що загинули 14 людей. Доля 6-ти осіб із 32 залишається невідомою. 12 врятовано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?