Google оштрафували на рекордну суму - відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Google оштрафували на рекордну суму - відома причина

Google оштрафували на рекордну суму - відома причина
Джерело:  online.ua

У Франції Національна комісія у справах інформаційних технологій (CNIL) і прав людини оштрафувала компанію Google на 50 мільйонів євро, передає ONLINE.UA з посиланням на The Local.

Зазначається, що основною причиною такого великого штрафу стало порушення європейських правил про захист персональних даних. Компанія надавала користувачам недостатньо відомостей при отриманні згоди на обробку та використання їх особистої інформації.

За словами представників комісії, Google ускладнив користувачам управління налаштуваннями про можливість використання їх особистої інформації, зокрема, для цільової реклами.

"Люди чекають від нас високих стандартів прозорості та контролю. Ми прагнемо дотримуватися цих очікувань і вимог. Ми вивчаємо рішення для визначення подальших кроків", – відповів представник Google.

Нагадаємо, нещодавно відомі американські компанії Google і Facebook забов’язали виплатити 455 тисяч доларів штрафу. Дане рішення прийняв суд штату Вашингтон. Корпорації звинувачують у тому, що вони не зберегли на своїх ресурсах записи про замовників політичної реклами.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше адміністрація Google підтвердила інформацію про те, що приватні електронні листи, відправлені та отримані користувачами Gmail, іноді можуть бути прочитані розробниками додатків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?