Чекайте на жахливі наслідки: що буде після завершення будівництва "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Чекайте на жахливі наслідки: що буде після завершення будівництва "Північного потоку-2"

Чекайте на жахливі наслідки: що буде після завершення будівництва "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час участі у панельній дискусії Українського дому у Давосі заявила, що Україна не бачить готовності зупинити побудову "Північного потоку-2" у європейських столицях, і це матиме жахливі наслідки, передає ONLINE.UA.

"Я боюся, що "Північний потік-2" буде побудований. На жаль, аргументи України, Польщі, країн Балтії не сприймаються в інших столицях. Шкода, що навіть пропозицію Європейської комісії застосовувати для підводних газогонів такі самі правила, як зараз застосовуються для суходольних, не схвалює Європейська рада", - повідомила Климпуш-Цинцадзе.

Також політикиня зазначила, що вдячна Сполученим Штатам за їхню чітку позицію щодо неприпустимості втілення російського проекту, проте вказала, що ознак, що ця позиція здатна призвести до призупинки його побудови, поки немає.

"Питання полягає у тому, коли він буде побудований. І чи вдасться у процесі його втілення досягнути з Росією і ЄС угоди щодо транзиту через Україну. Якщо транзиту не буде - це буде прямим запрошенням Російській Федерації до ще одного повномасштабного збройного нападу на Україну", - сказала віце-прем’єр.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Німеччині визнали, що Північний потік-2 можна зупинити санкціями США, які американський уряд має намір ввести проти спеціалізованих компаній, без унікальних технологій яких будівництво буде неможливо. Але німецька влада загрожує відповіддю США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?