Вихід заблоковано: чому США не зможуть покинути НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Вихід заблоковано: чому США не зможуть покинути НАТО

Вихід заблоковано: чому США не зможуть покинути НАТО
Джерело:  online.ua

Палата представників Сенату схвалила законопроект, який заблокує спробу американського лідера Дональда Трампа вивести США з військового альянсу НАТО, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Палата представників Конгресу США під керівництвом Демократичної партії схвалила цю проект двопартійним голосуванням: 357 - за, 22 - проти. При цьому проти голосували тільки республіканці. Тепер документ буде направлений в Сенат, де більшість вже у республіканців.

Законодавці-демократи заявили, що вони стурбовані повідомленнями про низьку повагу президента до НАТО, 70-річного військового альянсу, який об'єднує Сполучені Штати і Канаду з союзниками в Європі. Минулого тижня газета "The New York Times" заявила, що кілька разів протягом 2018 року Трамп в приватному порядку говорив своїм радникам, що хоче вийти з НАТО.

Публічно Трамп неодноразово дорікав союзникам по НАТО, що вони витрачають занадто мало на оборону.

"Цей законопроект ... дає зрозуміти, що Конгрес США як і раніше вірить (в) місію НАТО і попередить будь-які недалекоглядні зусилля з підриву НАТО або одностороннього виведення нашої країни", - заявив лідер більшості в Палаті представників демократ Стені Хойер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  члени Парламентської асамблеї НАТО єдині в думці і розумінні того, що Росії треба дати жорстку відсіч за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?