Відновимо дружбу: Епіфаній розповів про відносини з РПЦ
Категорія
Україна
Дата публікації

Відновимо дружбу: Епіфаній розповів про відносини з РПЦ

Відновимо дружбу: Епіфаній розповів про відносини з РПЦ
Джерело:  online.ua

Певна кількість парафій, підпорядкованих Російській православній церкві, на рівних правах будуть існувати в Україні і з часом українських і російський народи відновлять дружні стосунки. З даною заявою виступив глава Православної церкви України Епіфаній, передає ONLINE.UA.

Він наголосив, що до початку цієї війни значна частина українців не надавали значення, чи належить Московському Патріархату церква, яку вони відвідували, але після агресії Росії, кількість віруючих у храмах тодішнього Київського Патріархату подвоїлася і потроїлося.

"Це доводить те, що український народ зрозумів, що церква є одним з основних стовпів її незалежності. І цей зсув змусив парламент країни звернутися до Вселенського Патріархату з проханням створити Автокефальну Церкву", - сказав Епіфаній.

На питання, протягом скількох років українські та російські церкви будуть співіснувати, митрополит зазначив, що, в Україні буде певна кількість парафій, які будуть підпорядковані РПЦ.

"Це логічно і ми не маємо жодних заперечень проти цього. Російська Православна Церква може піклуватися про своїх віруючих на території України", - розповів Епіфаній.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після інтронізації глави ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія, запланованої на 3 лютого, відбудеться перше засідання Священного Синоду Православної церкви України (ПЦУ). 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?