"Це абсолютно неприйнятно!": в Росії розізлилися на жорстку вимогу США
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це абсолютно неприйнятно!": в Росії розізлилися на жорстку вимогу США

"Це абсолютно неприйнятно!": в Росії розізлилися на жорстку вимогу США
Джерело:  online.ua

Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков назвав неприйнятною вимогу США знищити всі ракети 9М729, які викликають у Вашингтона підозри в порушенні договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД), передає ONLINE.UA з посиланням на РИА "Новости".

Він додав, що на переговорах у Женеві 15 січня за тематикою Договору про ракети середньої і меншої дальності делегація США зажадала від Росії поступок, "які передбачають знищення всіх ракет 9М729, їх пускових установок і допоміжного обладнання".

"Зрозуміло, такий підхід не має нічого спільного з сумлінною спробою вийти на розв'язку, яка влаштовує обидві сторони, і є абсолютно неприйнятним для нас за своєю суттю і змістом. Вашингтону про це прекрасно відомо", - заявив Рябков.

 Зазначимо,заступник держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон заявила, що Вашингтон почне процес виходу з Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД) 2 лютого. Вашингтон хоче вийти з договору 1987 року, стверджуючи, що нова російська ракета порушує заборону встановлювати наземні ракети короткої та середньої дальності в Європі.

Росія відкидає звинувачення і запевняє, що дотримується договору.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США демократи зірвали голосування по новим санкціям проти Росії. Вони вимагають скасування шатдауну, який триває вже майже місяць, після чого погодяться розглядати санкційні законопроекти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?