Будете здивовані: названо вік, у якому самооцінка людини досягає найвищого рівня
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Будете здивовані: названо вік, у якому самооцінка людини досягає найвищого рівня

Будете здивовані: названо вік, у якому самооцінка людини досягає найвищого рівня
Джерело:  online.ua

Самооцінка людини зростає протягом усього життя і досягає свого піку в 60-70 років. До такого висновку прийшли психологи Бернського університету. Дослідження опубліковане на сайті університету, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що дослідники проаналізували дані 165 тисяч людей у віці від 4 до 94 років. З'ясувалося, що до 11 років рівень самооцінки зростає, а потім залишається на одному рівні до 15 років. У 16-17 років зростання любові до себе відновлюється і досягає максимуму до 60-70 років.

Також вдалося з'ясувати, після 90 років різко посилюється невпевненість в собі.

"Літні люди можуть перестати любити себе через різке погіршення здоров'я і матеріального достатку", – зазначають психологи.

Також вчені прийшли до висновку, що егоцентризм покоління мілленіалов сильно перебільшений.

"Самооцінка людей, що народилися в 80-90-ті роки ХХ століття розвивається також, як у тих, хто народився на 20 або 40 років раніше", – йдеться у дослідженні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що люди,  які мають зайву вагу, є більш щасливими, ніж стрункі.  Про це за підсумками своїх досліджень розповіли вчені Брістольського університету у Великобританії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?