Глобальний борг б'є рекорд: економісти повідомили тривожні новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Глобальний борг б'є рекорд: економісти повідомили тривожні новини

Глобальний борг б'є рекорд: економісти повідомили тривожні новини
Джерело:  online.ua

Учасники панелі "Переосмислення світового фінансового ризику" на форумі в Давосі повідомили, що глобальне боргове навантаження знаходиться на більш високих рівнях, ніж до світової фінансової кризи 2008 року, і становить близько 225% ВВП, передає ONLINE.UA.

Аналітики наголосили, що на даний момент в світі накопичилося 247 трильйонів доларів боргу, зокрема 63 трильйони доларів, взятих центральними урядами.

Заступник голови Комісії з регулювання цінних паперів Китаю Фан Сінхай сказав, що китайська економіка сповільниться цього року, але це не стане крахом. У цьому році зростання, ймовірно, становитиме 6%. Рей Даліо, засновник американської інвестиційної компанії Bridgewater Associates, зазначив, що є розумний шанс, що грошово-кредитна політика стане простішою.

"Протягом певного періоду часу важливим є зростання продуктивності. Існує короткостроковий і довгостроковий борговий цикл. Це структура, на яку Bridgewater Associates дивиться при інвестуванні", - сказав Даліо.

На думку Даліо, є реальна проблема з точки зору кількості боргів, які США повинні будуть продати решті світу в найближчі кілька років.

"Хто збирається купити цю суму боргу? Це буде проблемою. Нормальною еволюцією буде глобалізація", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міжнародному валютному фонді в найближчі роки прогнозують настання нової світової фінансової кризи через падіння вартості основних сировинних продуктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?