ЦВК України неочікувано звернулася до міжнародної спільноти: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

ЦВК України неочікувано звернулася до міжнародної спільноти: що сталося

ЦВК України неочікувано звернулася до міжнародної спільноти: що сталося
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія нагадує, що РФ визнана країною-агресором і окупантом в Україні, і просить іноземні держави та міжнародні організації враховувати це під час прийняття рішень про направлення офіційних спостерігачів на вибори президента, передає ONLINE.UA з посиланням прес-службу ЦВК.

"Комісія звертає увагу всіх іноземних держав та міжнародних організацій, які мають намір здійснювати спостереження за ходом виборчого процесу, що… Російську Федерацію визнано державою-агресором, яка чинить злочин агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію частини її території", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у ЦВК нагадали про кримінальну відповідальність за перетин кордону України для заподіяння шкоди інтересам держави, або особою, якій заборонено в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора поза пунктами пропуску або за підробленими документами.

Відзначається, що подібним нагадуванням Центрвиборчком хоче "мінімізувати ризики та загрози втручання Російської Федерації в проведення виборів".

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що Росія отримала офіційне запрошення від ОБСЄ для участі російських спостерігачів в президентських виборах в Україні,  які пройдуть 31 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?