Як позбутися нічних жахів - геніальний лайфхак
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як позбутися нічних жахів - геніальний лайфхак

Як позбутися нічних жахів - геніальний лайфхак
Джерело:  online.ua

 Вчені з Американської академії медицини стверджують, що найефективніше позбутися від нічних жахів допомагає метод репетиції уявних образів – навмисне уявлення страшних сюжетів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Neuroscience News.

За даними фахівців, від регулярних нічних жахів страждають близько 4% дорослих людей. Якщо не вжити жодних заходів, то страшні сни можуть спровокувати серйозні розлади психіки, навіть клінічну депресію.

"Уявляти сюжет страшного сну потрібно в розслабленому і спокійному стані. Зміст сну необхідно змінювати доти, поки в сюжеті не залишиться нічого незрозумілого і тривожного. Так порушується асоціація "сон – загроза", знімається тривога і почуття безпорадності. Цей метод – різновид когнітивної переоцінки, яку багато людей (свідомо чи ні) застосовують в звичайному житті. Найвідоміший приклад цієї стратегії: на виступі перед великою аудиторією уявляти слухачів в нижній білизні",- сказано в повідомленні.

Окрім того, дослідники радять більше перебувати на світлі, відпочивати і розслабляти м'язи. Президент Американської академії медицини, доктор Дуглас Кірш зазначає, що ефективний метод позбавлення від страшних снів краще підбирати з фахівцем.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  вчені з’ясували несподівану користь сніданку, про яку раніше мало хто здогадувався.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?