"У батьків просто немає грошей": де в Росії діти непритомніють від голоду
Категорія
Світ
Дата публікації

"У батьків просто немає грошей": де в Росії діти непритомніють від голоду

"У батьків просто немає грошей": де в Росії діти непритомніють від голоду
Джерело:  online.ua

Слідком РФ перевіряє заяви уповноваженого з прав дитини в Кемеровській області Дмитра Кисліцина, що в місцевих школах діти непритомніють від голоду. Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу слідчого управління СКР в регіоні, передає ONLINE.UA.

"Будуть встановлені школи, де нібито мали місце факти падіння дітей в голодні непритомності. Також буде встановлено, чи були такі випадки насправді", - сказав представник прес-служби.

За словами Кисліцина, до нього стали звертатися класні керівники, які помітили соціальне розшарування серед учнів, пов'язане з харчуванням.

"Одні діти у нас йдуть на обід в школах, а інші сидять в класах і не обідають. Почастішали випадки, коли діти непритомніють від голоду, що змушує турбуватися. (У батьків – ред.) немає грошей, щоб погодувати дитину зранку, а тим більше дати їй на обід ті самі 50 рублів, які дитина повинна платити за обіди. Ці випадки не поодинокі, спочатку була одна дитина, тепер покотився цілий ком", - сказав Кислицин.

Він зазначив, що така ситуація спостерігається з учнями сільських шкіл і дітьми, яких привозять в школи з селищ.

Як повідомляв ONLINE.UA, продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО)  просить у донорів в 2018 році $1,06 млрд  для допомоги голодуючим людям в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?