Філарет назвав подію, яка стане остаточною перемогою для ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Філарет назвав подію, яка стане остаточною перемогою для ПЦУ

Філарет назвав подію, яка стане остаточною перемогою для ПЦУ
Джерело:  online.ua

Патріарх Філарет у Володимирському кафедральному соборі заявив, що отримання Православною церквою України Томосу про автокефалію є надзвичайно важливою подією, проте остаточною перемогою для ПЦУ стане об'єднання усього українського православ'я.

Такою думкою він поділився під час божественної літургії з нагоди свого 90-річчя, передає ONLINE.UA.

"Крім довгих років Господь дав мені силу, яка дає можливість працювати, і я радий, що через більше, ніж 25 років, ми таки досягли того дня, коли нашу церкву визнали автокефальною не тільки Вселенський патріарх, від якого ми отримали Томос, а й інші церкви", – сказав патріарх.

Філарет також зазначив, що для нього це велика нагорода, бо "у 1992 році, коли нас залишилася невелика горстка, а всі архієреї та духовенство зрадили Україну і зрадили українську церкву, тоді мало хто вірив, що буде автокефальна церква і вона буде визнана".

Проте, за словами патріарха, він був переконаний, що настане час і Україна отримає Помісну церкву.

"Ми були нікчемні, як гірчичне зерно, а перемогли, отримавши Томос. Але це не остаточна перемога – ми ще не об’єднали усе українське православ’я, а нам треба об’єднати усе українське православ’я в єдину незалежну помісну Українську автокефальну православну церкву. Це наше завдання", - підкреслив Філарет.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Філарет заявив, що РФ готує підґрунтя для того, щоб втрутитися в Україну із військовою силою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?