Офіцер РФ створив цілу агентурну мережу з жінок в окупованому Луганську: як і навіщо
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіцер РФ створив цілу агентурну мережу з жінок в окупованому Луганську: як і навіщо

Офіцер РФ створив цілу агентурну мережу з жінок в окупованому Луганську: як і навіщо
Джерело:  censor.net.ua

Підполковник військової розвідки Росії Олександр Сазонов виконував вказівки Південного оперативного командування Збройних Сил РФ у захопленому Луганську та регулярно вдавався до підривної діяльності. Про це розповіла його коханка на допиті в СБУ, передає ONLINE.UA з посиланням на "Цензор.НЕТ".

За словами жінки, в обов'язки Сазонова входило не тільки "допомагати порадами" проросійським бойовикам самопроголошеної "ЛНР", а й проводити розвідку в інтересах Росії, влаштовувати диверсії на підконтрольних Україні територіях і створювати там агентурну мережу.

Коханка офіцера додала, що Сазонов використовував як інформаторів переважно жінок. Вона познайомилась з російським офіцером у ресторані. Тоді він представився співробітником "прокуратури ЛНР".

"На той період я, мабуть, дуже влаштовувала Сашу. Крім стосунків, у мене були нормальні доходи, і я періодично допомагала йому грошима в ті моменти, коли вони в нього раптово закінчувалися. Гроші йшли на ресторани, йшли на кафе, на різноманітні п’янки-гулянки. Це тривало близько року – поки в мене були хороші гроші, поки я добре заробляла. На прохання Саші знімала для них будинок, який вони використовували як базу для роботи. Будинок за адресою Вінницька, 15. Я його підшукала, потім оплачувала комуналку. До того моменту, поки не почалися проблеми на роботі і доходи впали. Я мала доступ до всіх звітів та секретних документів, з яким працював Саша", – розповіла жінка.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання у вибори президента України в 2019 році. На даний момент їх діяльність заблокована в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?