Експерт назвав рік, коли Україна може стати членом ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт назвав рік, коли Україна може стати членом ЄС

Експерт назвав рік, коли Україна може стати членом ЄС
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Литви, кандидат на пост генерального секретаря Ради Європи Андрюс Кубілюс заявив, що Литва і Польща будуть просувати в Євросоюзі стратегічну ініціативу щодо отримання Україною у 2027 році перспектив членства в ЄС, передає ONLINE.UA.

Він наголосив, що Польща та Литва під час свого головування у ЄС буде намагатися просувати питання про приєднання до нього України.

"Ми до нинішнього "плану Маршалла" додали нову складову. Це частина друга, скажімо так, яку назвали "Україна-2027". У цьому плані, який ми, можливо, обговоримо в Україні ще до виборів, вказано дуже чітко. 2027-й – це рік, коли Литва вдруге головуватиме в Європейському Союзі. До нас у 2025 році головуватиме Польща. Нині з поляками обговорюється питання про необхідність створення такої стратегічної зв’язки. Тобто обидві країни під час своїх головувань можуть порушувати амбітне питання, щоб ЄС дійшов до дуже конкретного рішення про подальше просування України до євроспільноти", – заявив він.

За словами політика, йдеться про надання Україні конкретних перспектив членства в Євросоюзі.

"Ми намагатимемося це зробити. Але за умов, що сама Україна теж виконає своє домашнє завдання до 2025-2027 років. Вікно можливостей є", – наголосив Кубілюс.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель називала головну умову мирного і безпечного існування в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?