Будемо купувати газ у Росії: Меркель виступила з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Будемо купувати газ у Росії: Меркель виступила з гучною заявою

Будемо купувати газ у Росії: Меркель виступила з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Канцлерка Ангела Меркель заявила, що Німеччина продовжить купувати газ в Росії, проте також диверсифікуватиме поставки палива. Про це вона повідомила на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Природний газ буде відігравати (для Німеччини) все більшу роль протягом декількох десятиліть", - сказала Меркель. "Тому суперечка про те, звідки надходить газ, дещо перебільшена", - додала вона, реагуючи на критику США щодо нового газопроводу "Північний потік-2" у Балтійському морі.

За її словами, з одного боку, ФРН буде продовжувати отримувати природний газ з Росії і це абсолютно ясно.

"Але, звичайно, ми також хочемо диверсифікації", - додала вона, відкидаючи звинувачення у тому, що Німеччина йде до більшої залежності від російського газу. - Саме тому ми збираємося отримувати скраплений природній газ, можливо, навіть зі США та з інших джерел. Ми розбудовуємо інфраструктуру в усіх напрямках", - сказала Ангела Меркель.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна до 2025 року має шанс стати газовою державою, яка задовольняє власні потреби і експортує.  Він також додав, що Німеччина може вигідно вкласти свої інвестиції в Україну і отримувати енергетичні ресурси з іще одного джерела.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?