Порошенко зустрівся з Меркель: що обговорювали
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зустрівся з Меркель: що обговорювали

Порошенко зустрівся з Меркель: що обговорювали
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко обговорив із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі. Зустріч відбулася в рамках участі президента у засіданні Всесвітнього економічного форуму, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

"Однією з основних тем розмови стала важливість реалізації ініціативи України з розгортання миротворчої місії під егідою ООН, що сприятиме імплементації Мінських домовленостей. Німеччина з 1 січня 2019 року стала непостійним членом Ради Безпеки ООН", - сказано в повідомленні.

Окрім того, український лідер подякував Меркель за зусилля Німеччини для мінімізації ризиків загострення Росією ситуації в акваторії Чорного та Азовського морів, забезпечення свободи судноплавства в регіоні та безумовного і негайного звільнення українських моряків.

Сторони також обговорили запобігання російському втручанню у президентські вибори в Україні і ризики для енергетичної безпеки ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Меркель визнала провал переговорів з Путіним по Азову, зазначивши, що Росія категорично відмовилась на розширення місії ОБСЄ на Азовське море і Керченську протоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?