"Росія готується": в НАТО повідомили тривожні новини
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія готується": в НАТО повідомили тривожні новини

"Росія готується": в НАТО повідомили тривожні новини
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зізнався, що Північноатлантичний альянс занепокоєний тим, що Росія нарощує військовий потенціал в регіоні Чорного моря. У відповідь на це НАТО активує дії в регіоні, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

Вказано, що Столтенберг провів спільну прес-конференції в Брюсселі з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі.

"НАТО і Грузія поділяють занепокоєння через нарощування Росією військового потенціалу в регіоні Чорного моря", – сказав він.

Варто зазначити, що в організації вже вдаються до конкретних дій у відповідь на загрозу.

"Ми підсилюємо наше співробітництво на морі, включаючи навчання берегової охорони Грузії, співпрацю між військово-морськими силами НАТО і Грузії, а також між об'єднаним центром морських операцій Грузії та морським командуванням НАТО", - сказано в повідомленні.

При цьому Столтенберг заявив про підтримку територіальної цілісності Грузії, закликав Росію скасувати визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії та вивести звідти своїх військових.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що агресія Росії в 2019 році буде все рішучіше, тому НАТО має бути готовим до війни, щоб реагувати на всі виклики одночасно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?