Кабмін звернувся до Порошенко з жорсткою вимогою
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін звернувся до Порошенко з жорсткою вимогою

Кабмін звернувся до Порошенко з жорсткою вимогою
Джерело:  online.ua

Міністерство економічного розвитку та торгівлі закликає українського президента накласти вето на закон про продовження мораторію на продаж землі. Відповідний висновок Мінекономрозвитку підписав перший віце-прем'єр Степан Кубів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабміну.

Як зазначають у відомстві, згідно зі статтею 41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, а право приватної власності, зокрема на земельні ділянки, є непорушним.

"Ще травні 2018 року Європейський суд з прав людини визнав таким, що порушує права людини, постійне продовження в Україні мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.За оцінками Світового банку, коли в Україні запрацює ринок землі, це створить можливості для зростання ВВП щороку на додаткових 0,6-1,6%, сприятиме розвитку сільськогосподарського сектору і щороку дозволить залучати приблизно 1,5 мільярда доларів додаткових інвестицій", - сказано в повідомленні.

За підрахунками Мінекономрозвитку, відсутність ринку землі в Україні погіршує добробут майже 7 мільйонів українців, які на сьогодні є власниками земельних паїв. За оренду ділянок, вони отримують у 5 разів меншу плату у порівнянні з власниками паїв у сусідніх країнах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, які зміни очікують українців в 2019 році. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?