Чи будете ви страждати від самотності - вчені знайшли відповідь
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чи будете ви страждати від самотності - вчені знайшли відповідь

Чи будете ви страждати від самотності - вчені знайшли відповідь
Джерело:  online.ua

Те, чи буде людина страждати від самотності, залежить від її генів. До такого висновку прийшли вчені з Кембріджського університету (Велика Британія). Результати дослідження опублікували в науковому журналі Nature Communications, передає ONLINE.UA.

Дослідники спиралися на базу даних, що включає інформацію про геном майже півмільйона людей. Вони виявили ділянки геному, які асоціювалися з почуттям самотності.

"Цікаво, що 13 ділянок утворюють зв'язок з прагненням відвідувати бари, 6 – з бажанням ходити на фітнес і 18 – з приналежністю до різних конфесій", - сказано в повідомленні.

Окрім того, з'ясувалося, що є зв'язок між почуттям самотності і схильністю до ожиріння – ймовірність того чи іншого регулювалася одними і тими ж ділянками геному.

Нагадаємо, раніше вченим вдалося встановити вік людини, коли вона відчуває, що максимально щаслива. Згідно з даними дослідження, таких періодів зазвичай у житті два — у 23 і 69 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що люди,  які мають зайву вагу, є більш щасливими, ніж стрункі.  Про це за підсумками своїх досліджень розповіли вчені Брістольського університету у Великобританії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?