Проблемний Brexit: в Євросоюзі прийняли важливі рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Проблемний Brexit: в Євросоюзі прийняли важливі рішення

Проблемний Brexit: в Євросоюзі прийняли важливі рішення
Джерело:  online.ua

 Європейська комісія затвердила правові норми у сфері риболовства в якості запобіжного заходу, якщо Британія вийде з ЄС без угоди, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ЄК.

Зазначається, що перша пропозиція дозволяє рибалкам та операторам галузі з держав-членів ЄС отримати компенсацію в рамках Європейського морського та рибного фонду в разі тимчасового припинення риболовної діяльності.

"Це допоможе компенсувати деякі наслідки раптового закриття вод Великої Британії рибальським суднам ЄС за сценарієм без угоди", – зазначили в Єврокомісії.

Друга пропозиція змінює положення про стале управління зовнішніми флотами. Вона дозволить риболовним суднам Британії вести вилов у водах країн ЄС до кінця 2019 року, за умови, що судам ЄС також буде наданий взаємний доступ до британських вод. Ця пропозиція обмежена до кінця 2019 року.

Як відомо, парламент Великобританії проголосував проти вотуму недовіри до уряду консерваторів на чолі з Терезою Мей. За відставку уряду проголосували 306 парламентарів, проти – 325. Відрив склав всього 19 голосів. Це вже друге голосування щодо висловлення недовіри Терезі Мей протягом останніх двох місяців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС затвердили угоду з Великою Британією по Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?