Отакої: в Європейському суді заявили про "чудову співпрацю" з Кремлем
Категорія
Політика
Дата публікації

Отакої: в Європейському суді заявили про "чудову співпрацю" з Кремлем

Отакої: в Європейському суді заявили про "чудову співпрацю" з Кремлем

Голова Європейського Суду з прав людини Гвідо Раймонді зізнався, що Суд не хоче, аби Росія виходила зі складу Ради Європи, і заявляє про "чудову співпрацю" владою країни-агресора, передає ONLINE.UA з посиланням "Європейську правду".

Європейський політик наголосив, що, незважаючи на численні скарги на РФ і значну кількість проблем стосовно виконання останньою Європейської конвенції з прав людини, Європейський суд "чудово спрацювався" з Кремлем.

"Я сподіваюся, що вдасться уникнути виходу РФ з Ради Європи, але це не є те, чому можна повністю запобігти. Якщо це станеться, це буде великою бідою для російських громадян", – зазначив Раймонді.

Разом з тим, навіть якщо Росія вийде з Ради Європи, вона все одно має виконати всі рішення суду, у тому числі ухвалені після виходу.

"Дія конвенції збережеться 6 місяців після денонсації. Тобто по всіх справах, які вже перебувають на розгляді суду, а також по заявах, які надійдуть за 6 місяців після цього, Суд зберігає юрисдикцію щодо порушень з боку Росії – незалежно від того, як довго триватиме розгляд цих справ", – каже очільник Європейського суду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кандидат на посаду генерального секретаря Ради Європи, литовський депутат Андрюс Кубілюс заявив,що Парламентська асамблея Ради Європи може заговорити про зняття санкцій з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?