Будете здивовані: на яких позиціях опинилися Україна та РФ в рейтингу "хороших країн"
Категорія
Світ
Дата публікації

Будете здивовані: на яких позиціях опинилися Україна та РФ в рейтингу "хороших країн"

Будете здивовані: на яких позиціях опинилися Україна та РФ в рейтингу "хороших країн"
Джерело:  online.ua

В мережі оприлюднили рейтинг  The Good Country Index, який враховує 7 сфер: наука і технології; культура; міжнародний мир і безпека; світовий порядок; планета і клімат; процвітання й рівність; здоров’я і благополуччя. Україна опинилася на 75 позиції за внеском у спільне благо людства серед 153 країн, РФ зайняла 41 сходинку у списку, передає  ONLINE.UA.

Зазначається, що наша країна стала лідером за внеском у науку й технології (туди зараховують такі показники, як кількість іноземних студентів, експорт журналів, міжнародні публікації, Нобелівські премії й патенти).

За внеском у культуру Україна посідає 55 позицію: тут враховують не лише створення культурних цінностей та надання послуг, але й свободу преси та свободу пересування. Також наша країна в першій половині списку за внеском у світовий порядок: 41 місце (враховують такі показники, як благодійність, прийняття чи створення біженців, кількість народжених).За процвітанням і рівністю Україна на 81 позиції, за внеском у світове здоров'я і добробут – на 103-й, за внеском у благополуччя планети і клімату – на 133 позиції.

Найгірший показник нашої країни – безпека: тут Україна на 131 сходинці.

Перша десятка "хороших країн" виглядає так: Фінляндія, Ірландія, Швеція, Німеччина, Данія, Швейцарія, Норвегія, Франція, Іспанія й Канада. Сполучені Штати Америки посідають 40-ву сходинку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  український паспорт потрапив до ТОП-30 найсильніших паспортів світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?