Жириновського запідозрили у посяганні на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Жириновського запідозрили у посяганні на Україну

Жириновського запідозрили у посяганні на Україну
Джерело:  online.ua

Генпрокуратура склала нову підозру депутату Держдуми Росії Володимиру Жириновському – у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського відомства.

Вказано, що одіозний російський політик, перебуваючи на території Росії, 20 лютого 2014 року у прямому ефірі одного з телеканалів та 23 лютого 2014 року під час мітингу публічно закликав приєднати території АР Крим та південно-східних областей України до РФ. А уже  28 лютого 2014 року, перебуваючи на території України – у містах Сімферополь та Севастополь, – Жириновський підбурював жителів і високопосадовців вчинити дії для незаконної зміни меж території та державного кордону України.

"Крім того, встановлено, що Жириновський звертався до посла Польщі з закликом провести на заході України "референдуми", як той, що сепаратисти провели у Криму, щодо передачі окремих областей України до складу Польщі. Також Жириновський голосував за прийняття законів РФ про включення Криму та Севастополя до Росії", - сказано в повідомленні.

Інкримінований Жириновському злочин передбачає можливість його заочного засудження в Україні на строк від 7 до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський депутат, лідер ЛДПР  Володимир Жириновський на акції проти підвищення пенсійного віку, яка проходила в Москві, вдарив мітингувальника.  Пізніше скандальний політик прокоментував свій вчинок і назвав побиту ним людину провокатором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?