"Негайно!": генсек НАТО звернувся до РФ з жорсткою вимогою щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

"Негайно!": генсек НАТО звернувся до РФ з жорсткою вимогою щодо України

"Негайно!": генсек НАТО звернувся до РФ з жорсткою вимогою щодо України
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг від імені Альянсу знову закликав Росію негайно звільнити захоплених у листопаді українських моряків і кораблі, передає ONLINE.UA з посиланням на його офіційну заяву за результатами засідання ради Росія-НАТО.

Столтенберг вкотре підкреслив, що Україна – серед тих питань, у яких у НАТО з Росією зберігаються фундаментальні розбіжності.

"Але саме тому важливо говорити. Щоб вирішити проблеми, підвищити передбачуваність і зменшити ризики", - заявив Столтенберг.

Генсек Альянсу підкреслив, що починаючи з 2014 року Україна є першим питанням порядку денного у відносинах з Росією.

"Ми обговорювали загострення напруженості в Азовському морі та навколо нього, а також ситуацію з безпекою на сході України. Союзники чітко заявили, що не визнають і не визнаватимуть незаконну анексію Криму. І вони закликали Росію негайно звільнити моряків і кораблі, захоплені в листопаді", - наголосив генсек НАТО.

Нагадаємо, в лютому міністри закордонних справ країн Євросоюзу обговорять питання про введення нових санкцій проти Росії через протистояння з Україною в Азовському морі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що агресія Росії в 2019 році буде все рішучіше, тому НАТО має бути готовим до війни, щоб реагувати на всі виклики одночасно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?