Це сталося: парламент Греції схвалив історичну угоду про зміну назви Македонії
Категорія
Світ
Дата публікації

Це сталося: парламент Греції схвалив історичну угоду про зміну назви Македонії

Це сталося: парламент Греції схвалив історичну угоду про зміну назви Македонії
Джерело:  online.ua

Грецький парламент ратифікував угоду з Македонією про зміну назви останньої. Тепер країна буде називатися Республіка Північна Македонія. Зазначається, що за підтримку угоди проголосували 153 депутатів, проти - 146, передає ONLINE.UA з посиланням на  Ekathimerini.

Також повідомляється, що члени ультраправої партії "Золотий світанок" намагалися зірвати процедуру голосування.

Вказано, що македонські депутати вже схвалили угоду. В обмін на відмову Македонії від старої назви та переіменування Афіни пообіцяли зняти вето на бажання Скоп'є приєднатися до НАТО і Європейського Союзу.

"Набуття чинності угоди покладе край одній із найтриваліших у світі дипломатичних суперечок, яка розпочалась майже три десятиліття тому з проголошенням Македонією незалежності. З 1991 року Афіни заперечували, що Македонія має право носити свою назву, оскільки Греція має одноіменну провінцію, яка в давні часи була колискою імперії Александра Македонського", - сказано в повідомленні.

Нещодавно, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про можливість початку переговорів з Македонією про вступ до Північноатлантичного альянсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 черня  в столиці Македонії  відбулася масштабна акція протесту проти підписаної з Грецією угоди щодо нової назви колишньої югославської республіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?