"Путін і туди може піти": експерт зробив невтішний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

"Путін і туди може піти": експерт зробив невтішний прогноз

"Путін і туди може піти": експерт зробив невтішний прогноз
Джерело:  24 канал

Український дипломат, експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара вважає, що у Венесуелі не державний переворот, а політична боротьба не політичними методами. Чим закінчиться – невідомо. Але ця країна важлива для США, а також Китаю і Росії, яка може надати Венесуелі військову підтримку, передає ONLINE.UA з посиланням на  "24 Канал".

За словами експерта, останні 10-15 років Венесуела була лідером із купівлі озброєння у всій Латинській Америці.

"Спочатку Росія була найбільшим постачальником зброї до Венесуели. Але останні кілька років пальму першості перебрав Китай. Через Венесуелу Китай розширює свою присутність у Латинській Америці. І це не може не турбувати США. Росія для США – тактичний супротивник, а от Китай – стратегічний", - каже Хара.

Окрім того, він зазначив, що Венесуелу активно підтримує Росія у фінансовому плані, але ще більше Китай. Інвестиції КНР складають 63 мільярди доларів. Російські інвестиції – десь 7 мільярдів. І Путін пообіцяв Мадуро ще шість мільярдів у нафтовидобувну галузь.

"Чим закінчиться протистояння у Венесуелі – не відомо. Але враховуючи російські інвестиції і бажання Кремля бути геополітичним гравцем, Путін може надати Мадуро військову допомогу. США до цього не готові і не стануть втручатися у військовому плані. Можливі санкції. США купують більшу частину нафти Венесуели, і санкції призведуть до того, що країна в економічному плані зникне", - пояснив експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецький лідер Таїп Ердоган зателефонував президенту Венесуели Ніколасу Мадуро, щоб запропонувати йому підтримку, і сказав, що він був шокований рішенням Вашингтона підтримати лідера опозиції як тимчасового президента країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?