Трамп завершив рекордний шатдаун в США, але тимчасово
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп завершив рекордний шатдаун в США, але тимчасово

Трамп завершив рекордний шатдаун в США, але тимчасово
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп підписав законопроект про тимчасове припинення шатдауну в США, який став рекордним за тривалістю. Але в цьому документі передбачається виділення бюджетних коштів для відновлення роботи федерального уряду тільки до 15 лютого, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Білого дому.

Законопроект про тимчасове завершення шатдауну в США одноголосно схвалили в Сенаті і Палаті представників. Тепер робота всіх міністерств буде формально відновлена, а держслужбовцям буде виплачена зарплата.

Слід зазначити, що законопроект про завершення шатдауну в США Трамп підписав при закритих дверях. Це рішення він реалізував протягом кількох годин. При цьому остаточний варіант бюджету США так поки і не прийняли в Сенаті - республіканці, як і раніше, наполягають на виділенні 5,7 млрд доларів на будівництво стіни з Мексикою, з чим не згодні демократи.

Перед підписанням законопроекту про завершення шатдауну в США Трамп написав в соцмережі, що прийняття тимчасового бюджету не є поступкою демократам, а говорить лише про поважне ставлення до держслужбовців, які були змушені 35 днів працюватимуть безкоштовно або були відправлені в неоплачувані відпустки.

Він також написав, що досяг компромісу з Сенатом і Палатою представників, який дозволить припинити шатдаун, але при цьому дав зрозуміти, що не відмовляється від ідеї побудувати стіну на кордоні з Мексикою. Пізніше цей намір Трампа підтвердила офіційна представниця адміністрації президента США Сара Сандерс.

"Через 21 день президент приступить до будівництва стіни, з демократами або без них. Єдине невирішене питання - чи хочуть демократи отримати щось або нічого", - написала Сандерс в соцмережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп запропонував компроміс демократам, спрямований на завершення шатдауну в США. Він погодився піти на поступки в питанні дітей нелегальних мігрантів, але цю пропозицію в Демократичній партії назвали неприйнятною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?