Слідом за Путіним: Лукашенко особисто запевнив Мадуро в підтримці
Категорія
Політика
Дата публікації

Слідом за Путіним: Лукашенко особисто запевнив Мадуро в підтримці

Слідом за Путіним: Лукашенко особисто запевнив Мадуро в підтримці
Джерело:  online.ua

Білоруський глава Олександр Лукашенко слідом за російським лідером Володимиром Путіним висловив особисту підтримку президенту Венесуели Ніколасу Мадуро. Він засудив "зовнішнє втручання у внутрішні справи суверенної держави" і запевнив, що Мінськ ретельно стежить за ситуацією в Венесуелі.

Про це Лукашенко заявив в телефонній розмові з Мадуро, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу білоруського лідера.

"Білорусь послідовно виступає за мирне врегулювання внутрішньої ситуації в Венесуелі виключно в рамках правового поля і Конституції країни. Категорично не підтримуємо будь-яке зовнішнє втручання у внутрішні справи суверенної держави, в тому числі спрямоване на дестабілізацію ситуації в країні", - підкреслив Лукашенко.

Білоруський президент запевнив Мадуро, що він завжди може розраховувати на підтримку Мінська. Раніше підтримку венесуельському лідерові висловив президент Росії Володимир Путін. У телефонній розмові з Мадуро він заявив, що вважає політичну ситуацію в Венесуелі "спровокованою ззовні".

У МЗС РФ при цьому відкрито звинувачують США в ситуації, яка виникла у Венесуелі. Там вважають, що "Вашингтон намагається ввести пряме управління в цій країні".

"Це спроба Вашингтона ввести пряме управління політичною ситуацією в Венесуелі, яку американський істеблішмент розглядає як свого майбутнього регіонального васала. В Іраку демократію "відновили", в Лівії теж, в Сирії не змогли, а вірніше їм не дали. Тепер Венесуела", - написала в соцмережі офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова.

Таким чином вона прокоментувала призначення спеціального представника США по "відновленню демократії" в Венесуелі, про що раніше повідомив держсекретар США Майк Помпео.

Нагадаємо, 23 січня на тлі масових протестів спікер парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом. Його легітимність визнали США, Канада, Грузія, Бразилія і ще ряд країн. Також Вашингтон призначив колишнього дипломата Еліота Абрамса відповідальним за Венесуелу в Держдепартаменті США. У відповідь Мадуро розірвав дипвідносини з США, давши американським дипломатам 72 години на те, щоб покинути країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін направив сотні найманців до Венесуели на захист Мадуро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?