Протягом трьох місяців: названі церкви УПЦ МП, які повинні змінити назву
Категорія
Україна
Дата публікації

Протягом трьох місяців: названі церкви УПЦ МП, які повинні змінити назву

Протягом трьох місяців: названі церкви УПЦ МП, які повинні змінити назву
Джерело:  online.ua

Міністерство культури України провело релігієзнавчу експертизу, за результатами якої було складено список церков і релігійний організацій, які повинні змінити назви і позначити зв'язок з РПЦ в статуті.

Повний список церков УПЦ МП, яким потрібно змінити назву, був опублікований 26 січня в "Урядовому кур'єрі", повідомляє ONLINE.UA.

Всього в переліку перераховано 53 релігійний управлінь, 271 монастирів, 19 духовних навчальних закладів, які діють на території України і входять до складу (є частиною) таких релігійних об'єднань як: Російська (Російська) Істинно-Православна Церква (РІПЦ), Російська (Російська) Старообрядницька Церква (Безпопівська згода), інша назва - Древлеправославна Поморська Церква (ДПЦ), Українська Православна Церква (в єдності з Російською Православною Церквою (УПЦ), Російська (Російська) Древлеправославна Церква (РДЦ Новозибківська згода), Російська (Російська) Православна Старообрядницька Церква (РПСЦ).

У Мінкульті наголосили, що перераховані церкви УПЦ МП і релігійні організаії зобов'язані протягом трьох місяців внести до свого статуту передбачені частиною сьомою статті 12 закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" зміни і подати їх на реєстрацію в установленому порядку.

Слід зазначити, що в УПЦ МП не бажають визнавати свій зв'язок з РПЦ і міняти назву відповідно до прийнятого закону. Там готують позов до Конституційного суду, в якому будуть відстоювати своє право називатися Українською православною церквою Московського патріархату.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в УПЦ Московського патріархату вирішили, що не будуть проводити спільні служби з Православною церквою України, яка 6 січня отримала Томос про автокефалію. Там як і раніше вважають єдину помісну церкву України "неканонічною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?