Ми готові: Франція, Німеччина та Іспанія ухвалили важливе рішення по Венесуелі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові: Франція, Німеччина та Іспанія ухвалили важливе рішення по Венесуелі

Ми готові: Франція, Німеччина та Іспанія ухвалили важливе рішення по Венесуелі
Джерело:  online.ua

Якщо протягом восьми днів президент Венесуели Ніколас Мадуро не оголосить про проведення виборів, то влада Німеччини, Франції та Іспанії визнає лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо тимчасовим главою держави, повідомляє ONLINE.UA.

Зокрема, голова уряду Іспанії Педро Санчес заявив, що Венесуела вже давно переживає політичну, демократичну, економічну і гуманітарну кризи, тому Мадрид "з середи працює, щоб прийти до спільної позиції в ЄС" по ситуації в республіці.

Президент Франції Еммануель Макрон виступив за те, щоб венесуельському народу надали можливість вільно визначати своє майбутнє.

"Якщо вибори не будуть оголошені протягом восьми днів, ми будемо готові визнати Гуайдо "тимчасовим президентом", щоб почати політичний процес", - написав Макрон в соцмережі, додавши, що Франція працює зі своїми європейськими партнерами з цього питання.

Представниця Кабміну ФРН Мартіна Фітц зробила аналогічну заяву. Вона також зазначила, що влада ФРН тісно працює з європейськими партнерами в тому, що стосується врегулювання кризи в Венесуелі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруський глава Олександр Лукашенко слідом за російським лідером Володимиром Путіним висловив особисту підтримку президенту Венесуели Ніколасу Мадуро. Він засудив "зовнішнє втручання у внутрішні справи суверенної держави" і запевнив, що Мінськ ретельно стежить за ситуацією в Венесуелі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?