"Це суд і над Путіним": в ГПУ назвали історичним вирок Януковичу
Категорія
Україна
Дата публікації

"Це суд і над Путіним": в ГПУ назвали історичним вирок Януковичу

"Це суд і над Путіним": в ГПУ назвали історичним вирок Януковичу
Джерело:  online.ua

Вирок екс-президенту Віктору Януковичу у вигляді 13 років позбавлення волі за держзраду є історичним. Цей вирок стане кроком до майбутніх міжнародних судів за військові злочини з боку Росії проти України.

Таким чином вирок Януковичу прокоментував генпрокурор України Юрій Луценко в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє ONLINE.UA.

Луценко вважає, що суд відбувся не тільки над Януковичем, а й над Путіним, так як в судовому рішенні чітко прописано, що окупація Криму та частини українського Донбасу була здійснена Росією, яка прикривається листом колишнього президента України.

"Це рішення покарало за зраду в ім'я всіх тих людей, які віддали свої життя, не зрадивши своєї країни. Сотня убитих на Майдані, тисячі вбитих на війні, яка почалася через підписаний Януковичем лист президенту РФ про введення військ. Це все шлях зради, який отримав юридичну оцінку. Янукович - злочинець, він - державний зрадник, він пособник того, хто розв'язав агресивну війну проти України", - підкреслив Луценко.

Луценко запевнив, що генпрокуратура України впевнена у всіх доказах по справі Януковича про державну зраду і пособництво в агресивній війні. Він переконаний, що злочини Януковича як злочин будуть оцінені і в Апеляційному суді.

Генпрокурор України додав, що в Україні судовий процес по Януковичу за злочинами на Майдані не єдиний. Він уточнив, що в судах знаходяться справи щодо інших членів антидержавного організованого злочинного угруповання Януковича.

"Цей суд є попередженням для всіх майбутніх і нинішніх високопоставлених посадових осіб України. Ніяка посада не дає гарантій уникнення відповідальності за пограбування і зраду України. Закон один для всіх, і для всього приходить час розплати", - підсумував Луценко, коментуючи вирок Януковичу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Порошенко назвали досить легким вирок Януковичу, якого заочно засудили до 13 років в'язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?