Радбез ООН збирається на екстрене засідання: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Радбез ООН збирається на екстрене засідання: що сталося

Радбез ООН збирається на екстрене засідання: що сталося
Джерело:  online.ua

У суботу, 26 січня, Рада безпеки ООН збирається на екстрене засідання, щоб обговорити ситуацію в Венесуелі. Засідання ініціювала влада США, якаі планують закликати Радбез ООН визнати венесуельського опозиційного лідера Хуана Гуайдо, який проголосив себе виконуючим обов'язки президента, повідомляє ONLINE.UA з посилання на Радио Свобода.

Слід зазначити, що в Росії обурилися рішенням скликати екстрене засідання Радбезу ООН по Венесуелі. Кремль підтримує президента Венесуели Ніколаса Мадуро. У Путіна пригрозили, що якщо засідання Радбезу ООН відбудеться, то Москва буде наполягати на виконанні вимог міжнародного законодавства.

Нагадаємо, протести в Венесуелі проти Мадуро почалися 23 січня. Після того, як Хуан Гуайдо проголосив себе виконуючим обов'язки президента республіки, його підтримали Верховна представниця ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні і президент Європейської ради Дональд Туск, а також президент СШа Дональд Трамп та лідери багатьох інших країн.

Ніколаса Мадуро відкрито підтримує Росія, Туреччина та Білорусь. У Москві провину за кризу в Венесуелі покладають на США - там вважають, що Вашингтон хоче ввести пряме управління політичною ситуацією в Венесуелі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Франції, Німеччини та Іспанії готова визнати Хуана Гуайдо президентом Венесуели, якщо Мадуро протягом восьми днів не оголосить про вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?