Черговий провал Росії: в Радбезі ООН підтримали США, незважаючи на протест Москви
Категорія
Політика
Дата публікації

Черговий провал Росії: в Радбезі ООН підтримали США, незважаючи на протест Москви

Черговий провал Росії: в Радбезі ООН підтримали США, незважаючи на протест Москви
Джерело:  online.ua

Радбез ООН прийняв порядок денний засідання, присвяченого ситуації в Венесуелі, яке запропонували провести США, незважаючи на те, що Росія виступала проти цього засідання. Рішення було прийнято більшістю голосів - РФ підтримали тільки чотири з 15 членів РБ ООН, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Проти засідання Радбезу ООН по Венесуелі, крім Росії, виступили, Китай, Південна Африка і Екваторіальна Гвінея. Вони намагалися заблокувати обговорення питання по венесуельській кризі, але члени РБ ОНН підтримали Вашингтон, де наполягають на повній підтримці венесуельського опозиційного лідера Хуана Гуайдо, який проголосив себе виконуючим обов'язки президента.

Перед початком засідання Радбезу ООН постійний представник РФ при ООН Василь Небензя виступив проти обговорення ситуації в Венесуелі, заявивши, що Росія не бачить загроз від того, що відбувається в цій країні і загроз від самої Венесуели. Але дев'ять країн вирішили підтримати США в цьому питанні.

Нагадаємо, Хуана Гуайдо визнали тимчасовим президентом Венесуели президент США Дональд Трамп, а також ряд країн, в числі яких - Канада, більшість країн Латинської Америки, а також ряд інших держав. На підтримку Мадуро виступили Росія, Туреччина, Китай, Білорусь, а також Куба та Болівія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Франція, Німеччина та Іспанія ухвалили важливе рішення по Венесуелі. Там заявили, що визнають лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо тимчасовим главою держави, якщо Ніколас Мадуро протягом восьми днів не оголосить про проведення виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?