Настав час для дій: США висунули жорстку вимогу ЄС і Німеччині
Категорія
Політика
Дата публікації

Настав час для дій: США висунули жорстку вимогу ЄС і Німеччині

Настав час для дій: США висунули жорстку вимогу ЄС і Німеччині
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон знову вимагає, щоб Євросоюз і Німеччина зупинили будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", який дозволить постачати газ з Росії до Європи в обхід України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Handelsblatt.

"Зараз настав час для дій. ЄС повинен докласти активних зусиль, перш ніж Росія отримає можливість значно впливати на європейських партнерів. Ми хочемо, щоб проект був зупинений", - заявив виданню представник уряду США.

У Вашингтоні переконані, що якщо "Північний потік-2" буде побудований, то Європа втратить важливий простір для дій щодо Росії. Там підкреслили, що будуть продовжувати вимагати, щоб європейські партнери вжили заходи, спрямовані на забезпечення власної енергетичної безпеки та безперебійні поставки газу через Україну.

У Москві вважають, що таким чином США "тиснуть" на країни ЄС, які підтримують "Північний потік-2". У Путіна звинувачують США в порушенні міжнародного права і вільної та чесної торгівлі. У Кремлі впевнені, що американська влада виступає проти російського газопроводу тільки у власних інтересах та думає лише про постачання в Європу власного зрідженого природного газу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в польському Сеймі звинуватили деякі країни Євросоюзу в подвійній грі з Росією і лицемірстві по відношенню до України. Там вважають, що підтримуючи будівництво "Північного потоку-2", лідери європейських країн кидають Україну напризволяще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?