"Несправедливо": президент Австрії жорстко розкритикував Трампа за Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

"Несправедливо": президент Австрії жорстко розкритикував Трампа за Північний потік-2

"Несправедливо": президент Австрії жорстко розкритикував Трампа за Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп відноситься до країн ЄС як до своєї колонії. Він не враховує інтересів європейських країн, намагаючись заблокувати будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", який дозволить постачати газ з Росії до Європи в обхід України.

З такою різкою критикою на адресу Трампа виступив президент Австрії Олександр Ван дер Беллен, передає ONLINE.UA з посиланням на Der Standard.

Австрійський глава засудив політику Трампа не тільки по відношенню до "Північного потоку-2", а й з ядерної угоди з Іраном. Він вважає, що позиція Вашингтона з цих питань свідчить про те, що США, як і Росія, зацікавлені в ослабленні ЄС.

Слід зазначити, що раніше канцлер Австрії Себастьян Курц запевняв, що Австрія і деякі країни Європи підтримають "Північний потік-2" тільки після того, як будуть з'ясовані правові питання щодо дотримання інтересів України. У той же час категорично проти будівництва російського газопроводу виступають Польща, країни Балтії, Молдова, Словаччина, США і Данія. Там вважають, що "Північний потік-2" стане новим геополітичним важелем впливу Путіна на Захід, через що якого Європа опиниться під загрозою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США закликали Німеччину і ЄС до блокування будівництва "Північного потоку-2", підкресливши, що зараз настав час для дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?