У страху очі великі: в Кремлі зухвало прокоментували відправку російських найманців до Венесуели
Категорія
Політика
Дата публікації

У страху очі великі: в Кремлі зухвало прокоментували відправку російських найманців до Венесуели

У страху очі великі: в Кремлі зухвало прокоментували відправку російських найманців до Венесуели
Джерело:  online.ua

Російська влада спростувала информацію про те, що Путін направив сотні російських найманців на захист венесуельського президента Ніколаса Мадуро. У Кремлі назвали повідомлення про це неправдивими чутками і пропагандистською "качкою".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"У страху очі великі", - з посмішкою відповів Пєсков на прохання прокоментувати повідомлення про відправку 400 російських найманців до Венесуели для охорони і захисту Мадуро.

При цьому джерела, близькі до російських приватних військових компанійм, в тому числі до ПВК "Вагнер", запевняють, що після виникнення масштабних протестів у Венесуелі, туди були терміново направлені нові групи російських найманців. Відомо, що російські "іхтамнети" вилетіли до Венесуели з Куби за добу-дві до того, як голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни.

Слід додати, що у Путіна звинувачують Вашингтон у ситуації, яка виникла у Венесуелі. Зокрема, в МЗС РФ заявляють, що "США намагаються провернути в Венесуелі апробовані сценарії зміни неугодних урядів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз поставив ультиматум Венесуелі - там закликали владу країни якомога швидше провести дострокові вибори, які будуть заслуговувати довіру. В іншому випадку в ЄС пригрозили "подальшими діями".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?