У Великій Британії можуть ввести воєнний стан: відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії можуть ввести воєнний стан: відома причина

У Великій Британії можуть ввести воєнний стан: відома причина
Джерело:  online.ua

Британський уряд не виключає введення воєнного стану в країні, щоб запобігти хаосу і безладу в разі виходу зі складу Європейського союзу без попередньої згоди. Влада Великої Британії допускає, що хаотичний Brexit може привести до громадянської непокори і загибелі людей, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Sunday Times.

Джерело уточнило, що в рамках воєнного стану, за британським законодавством, міністри мають право вводити комендантську годину і заборони на поїздки, а також конфісковувати майно, розміщувати збройні сили і вносити поправки в будь-який закон за виключенням Акту про права людини.

Нагадаємо, раніше прем'єрка Великої Британії Тереза Мей представила в британському парламенті План Б по виходу країни зі складу Європейського Союзу. Голосування по ньому відбудеться у вівторок, 29 січня. Суть плану полягає у відновленні переговорів з Брюсселем з питання прикордонного контролю між Північною Ірландією і Республікою Ірландія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британський парламент прийняв ще одне важливе рішення на випадок виходу країни з ЄС без угоди. Якщо Brexit відбудеться без угоди, то повноваження уряду країни будуть обмежені, що створить процесуальні складності для британського прем'єра Терези Мей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?