Експерти закликали весь світ скоротити робочий тиждень до 4 днів
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти закликали весь світ скоротити робочий тиждень до 4 днів

Експерти закликали весь світ скоротити робочий тиждень до 4 днів
Джерело:  interfax.com.ua

Скорочення робочого тижня до 4 днів піде на користь і роботодавцям, і їх співробітникам. У цьому переконані експерти, які привели переконливі доводи про необхідність масового переходу на 4-денний робочий тиждень в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Експерти нагадали, що за пропозицією Міжнародної організації праці вже багато компаній почали проводити екперіменти по скороченню робочого тижня до 4 днів і отримали позитивні результати.

"Менеджери кажуть, що співробітники стали більш креативні, покращилася відвідуваність, вони перестали спізнюватися, йти з роботи раніше або затримуватися на обіді. Безпосередньо продуктивність їх праці не змінилася, незважаючи на те, що замість п'яти днів вони працювали чотири", - розповів професор по роботі з людськими ресурсами в Оклендському технологічному університеті Джаред Хара.

Його підтримала глава економічного спрямування в Федерації британських профспілок Кейт Белл. За її словами, скорочення робочого тижня дозволяє людям "не розриватися" між роботою та особистим життям, а також" може поліпшити ґендерну рівність".

Психолог Уортонської школи бізнесу при Пенсільванському університеті Адам Грант наголосив, що при зниженні тривалості робочого часу люди можуть ефективніше зосередити увагу, виконувати той же об'єм роботи, але при цьому якісніше і креативніше.

Крім цього, на форумі обговорювалися наукові дослідження, в рамках яких було доведено, що люди стануть щасливішими, якщо будуть менше працювати. Експерти також згадали одну з компаній Нової Зеландії, яка ще в минулому році тимчасово перейшла на 4-денний робочий тиждень, але після вирішила залишити такий графік на постійній основі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Великій Британії хочуть скоротити робочий тиждень до 4 днів без зміни оплати праці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?