У Парижі викрали популярну картину Бенксі: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Парижі викрали популярну картину Бенксі: з'явилися подробиці

У Парижі викрали популярну картину Бенксі: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

З дверей концертного залу "Батаклан" в Парижі, де в 2015 році відбувся страшний теракт, викрали популярну картину відомого художника Бенксі, яку він присвятив в пам'ять про жертв атаки терористів. Зловмисники "болгарками" вирізали картину Бенксі з дверей і відвезли в невідомому напрямку на вантажівці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Представники концертного залу обурені пограбуванням. Вони підкреслюють, що картина Бенксі символічно належала всім громадянам світу.

"Робота Бенксі, символ спогадів і приналежності всім: місцевим жителям, парижанам, громадянам світу, забрали від нас", - заявили в адміністрації концертного залу Bataclan.

На викраденій картині Бенксі була зображена жінка з похиленою від скорботи головою і виразом жалоби на обличчі. Вона символізувала близьких, які носять траур за загиблими від терористичної атаки, яка відбулася в 2015 році в концертному залі "Батаклан". Ця картина була розміщена на двері одного з аварійних виходів концертного залу.

 Картина Бенксі, присвячена жертвам теракту в Парижі 2015 року (фото - instagram.com/banksy)

Нагадаємо, в листопаді 2015 року в Парижі відбулося не менше шести терактів, в результаті яких загинули 130 осіб. Тоді терористи вбили більше ста людей в концертному залі театру "Батаклан", а також здійснили вибухи біля стадіону "Стад де Франс".

Раніше ONLINE.UA публікував відео, як картина Бенксі самознищилася після продажу за 1,4 млн доларів на аукціоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?