Названа нова смертельна небезпека недосипу
Категорія
Технології
Дата публікації

Названа нова смертельна небезпека недосипу

Названа нова смертельна небезпека недосипу
Джерело:  online.ua

Хронічний недосип провокує розвиток хвороби Альцгеймера. Через регулярні нестачі сну у людей в літньому віці розвивається деменція і виснаження, що може стати причиною передчасної смерті.

До такого висновку прийшли вчені Вашингтонського університету в Сент-Луїсі на підставі масштабних досліджень, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Експерти пояснили, що при недосипі у людей в центральній нервовій системі підвищується кількість тау-білків, які є згубними для нейронів в мозку. Справа в тому, що ці тау-білки виробляються тільки під час неспання, але сон дозволяє позбутися від зайвої кількості даного патогенного з'єднання.

Вчені провели відповідні аналізи і переконалися, що при недосипі зміст тау-білків в організмі підвищується. Вони проаналізували аналізи десятків людей після нормального сну і безсонної ночі, які показали, що дійсно зміст тау-білка в останньому випадку збільшувалвся на 50%.

Таким чином експерти прийшли до висновку, що при здоровому і тривалому сні рівень тау-білка різко знижується, що допомагає запобігти розвитку хвороби Альцгеймера, яка викликає деменцію і все незворотні процеси, пов'язані з цим захворюванням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американські експерти з клініка Майо назвали шкідливу позу для сну. За їх твердженням, сон на животі є найгіршою позою для здорового нічного відпочинку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?